Kungskobra

Kungskobra

Utbredning: Större delar av Sydostasien.
Kroppslängd: Upp till 6 meter.
Livslängd: Cirka 25 år.
Föda: Ormar, ödlor och amfibier.
Övrigt: Världens största giftorm. Till skillnad från andra kobror kan kungskobran förflytta sig i upprätt, hotande läge.
Enda ormen som bygger bo, där de lägger sina ägg, ett bo som de sedan försvarar tills äggen kläcks.