Om Skansen-Akvariet

Om Skansen-Akvariet

Världens mest annorlunda akvarium!

Här hittar du inte bara fiskar och korallrev utan också apor, ödlor, ormar, spindlar, krokodiler, papegojor, sköldpaddor, skorpioner, svartråttor, lemurer, sengångare och många andra. Med åren har Skansen-Akvariet blivit mer en ark än ett akvarium. Jonas Ark.

Här händer det alltid något nytt. Sen starten 1978 har vi byggt om och utökat med nya djur och upplevelser. Klappa en spindel. Krama en orm. Vimla med lemurerna. Vandra bland regnskogens djur. Eller varför inte killa en rocka? På Skansen-Akvariet får du närkontakt med djur och natur. (Du bör dock inte kela med krokodiler och kobror, förstås).

I vår stora damm simmar rockor, som du gärna får klappa om du törs… Det är på Skansen-Akvariet de exotiska, främmande och spännande djuren bor. Det är här du kan lära dig förstå och uppleva djuren med alla sinnen. Välkommen in i den vilda världen!

Välkända ansikten
Vi får ibland besök av lite mer kända ansikten, det är alltid kul då det ger uppmärksamhet åt både vår verksamhet men speciellt åt djuren och frågor som rör deras art. Nedan ser du ett urval av de som hälsat på.